top of page

Mutfak Dolabı Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelisin?

Mutfağınız evinizin en önemli alanlarından biridir. Birçok kişi evde geçirdiği vaktin büyük bir kısmını mutfakta geçirir. Mutfağınızın evde en sevdiğiniz yer olması için, mutfak dolabı yaptırırken dikkat etmeniz gereken şeyleri sizinle paylaşıyoruz.


Önce Liste Yap

Yeni bir mutfak yaptırırken önce plan yapmak gerekir. Bir kağıt alın ve liste yapın. Bu listede halihazırdaki mutfağınızda kullanmayı sevdiğiniz ya da mutfakta hiç sevmediğiniz ve kesinlikle değişmesini istediğiniz şeyleri yazın. Ayrıca kullanmak istediğiniz malzemeyi, aklınızdaki renkleri ve konsepti not edin. Modern mi istiyorsunuz yoksa daha klasik bir görüntü mü karar verin. Kullanacağınız beyaz eşyaları not edin. Buzdolabı, bulaşık makinesi, ankastre ocak, fırın ve mikrodalga için yer belirleyin. Mutfakta kullanmayı sevdiğiniz kahve makinesi, çay makinesi gibi eşyalar için yer belirleyin. Eğer kahve makinesi ankastre olacaksa bunun için ayrıca bir mutfak modülü çalışılması gerektiğini unutmayın. Mutfakta genellikle aynı anda kaç kişi çalışıyor, mutfağı kullanan kişi sağlak mı yoksa solak mı listeye mutlaka ekleyin. Unutmayın ki çalıştığınız içmimar mutfağınızı size özel tasarlayacak. Tüm tadilat ve seramik işlerini kronolojik olarak sıralayacak ve ekipleri organize edecek.


İçmimari Planlama

İstek ve ihtiyaçlarımızı listeledikten ve genel konsepte karar verdikten sonra, mutfak dolaplarında içmimari planlamaya sıra geliyor. Mutfakta detaylı ölçü aldıktan sonra, kırılacak yıkılacak yerlere karar verilir. İçmimar ya da mutfak planlayan kişi mutfak dolabı projenizi çizer. Beyaz eşyaların yerleşimi, ankastre ev aletlerinin yerleşimi, eviye yeri, sıhhı tesisat yeri ve elektrik tesisat projesini çıkarır. Mutfak dolabı modüllerinin ölçüleri detaylandırılır. Üç boyutlu çizim ve yerleşim yapılır.


Gövde Malzemesine Karar Ver

Mutfak dolaplarında en iyi malzeme için karar vermek gerekir. Dolaplar, kapak ve gövde olmak üzere iki ana unsurdan oluşur. Gövde malzemesi olarak genellikle suntalam ya da mdflam kullanılabilir. Suntalam talaşın sıkıştırılması, mdflam ise ağaç liflerinin kimyasal işlemlerle sıkıştırılmasıdır. Suntalam yapısı itibariyle daha boşluklu ve hafif, neme ve suya karşı daha az dayanıklıdır. Ekonomiktir ve iyi işçilikle dışarıdan bakıldığında mdflam ile farkını anlamak zordur. MDFLAM gövde mutfak dolaplarında ise yapısı itibariyle daha sıkı bir malzemedir. Neme ve suya karşı daha dayanıklıdır. Suntalama nispeten daha maliyetli bir malzemedir. Her iki malzeme de iyi işçilikle güzel sonuç verir.


Kapak Malzemesine Karar Ver

Mutfak dolaplarında kapak malzemesi en maliyetli kalemlerden biridir. Her malzemenin kendine has özelliği ve artıları eksileri vardır. Mutfak dolaplarında kapak malzemesi olarak, balon kapak mutfak dolabı, akrilik kapak mutfak dolabı, highgloss kapak mutfak dolabı ve lake boyalı mutfak dolabı olmak üzere çeşitlenir. Bazı projelerde gövdede kullanılan suntalam ve mdflam da kapak malzemesi olarak kullanılabilir. Her malzemenin yüksek kalitelisi ve düşük kalitelisi vardır. Bu sebepten mutfak dolabınızı yapacak kişiden fiyat alırken mutlaka malzeme kalitesi konusunda bilgi isteyin.


Kullanılacak Hırdavata Karar Ver

Hırdavat mutfak dolaplarında önemli bir yer tutar. Menteşeler, pistonlar, kalkar kapak sistemleri ve çekmece sistemleri kullanılır. Tüm hırdavatlarda stoperli, kendiliğinden yavaşça kapanan sistemler tercih edilmelidir. Yerli üretim ve ithal olmak üzere kendi içinde çeşitlenir.


Kulplara Karar Ver

Mutfak dolabı kulpları mutfağı gösteren unsurların başında gelir. İyi bir kulp seçimi ile harika bir hava yakalayabilirsiniz. Tüm kulp seçenekleri dışında tamamen kulpsuz, ya da kendinden kulplu mutfaklar da tasarlanabilir.


Aydınlatmaya Karar Ver

Mutfak dolabı altı led şerit aydınlatma istiyor musunuz yoksa dolap içinde spot aydınlatma mı? Aydınlatmaya karar verin ve dolaplarınız ona göre üretime girsin.


Tezgah Malzemesine Karar Ver

Mutfak tezgahı, mutfak dolabı yaptırırken en maliyetli ve en önemli kalemlerden biridir. Ankara Mermerit tezgah, decopol tezgah, Ankara Çimstone tezgah ve porselen tezgah olmak üzere çeşitlenir. Tezgahta dikkat edilmesi gereken en önemli özellik sıcağa dayanlıklı olması ve çizilmeye karşı dayanıklı olmasıdır. Genellikle işçilikten bağımsız, tezgah fiyatı düştükçe kalitesi düşer.


Montaj Aşaması

İyi bir mutfak dolabı firması, profesyonel bir ekiple çalışır. Başından sonuna kadar süreci birlikte yürütür. Ankara mutfak dolabı firması, Akın Mutfak olarak yüzlerce müşterimizin evde en sevdiği yerde olmaktan mutluluk duyuyoruz.

bottom of page